2021 - 2022 Jornades "repensar i socialitzar les arts comunitàries"

Des d’Artibarri s’estan impulsant tot un seguit d’espai d’intercanvi i reflexió per repensar aspectes de les arts comunitàries. S’està portant a terme amb la col·laboració d’entitats, col·lectius i professionals de les arts aplicades de Catalunya i amb el suport de la Fundació Carasso, l’Ajuntament.

Després de la primera Jornada «Repensar Els Indicadors Arts Comunitàries», es portaran a terme tot un seguit d’espai de trobada, intercanvi i socialització a diferents territoris de Catalunya per analitzar quins són els paràmetres i indicadors que es tenen en compte des de les diferents administracions, fundacions i entitats.

Dels primers resultats de la Jornada realitzada a Barcelona 2021, es farà un treball per socialitzar i per aprofundir amb aquesta informació, al mateix temps que es busca fomentar un espai de xarxa fora de la capital catalana.

Objectius

  • Potenciar un espai de trobada i intercanvi amb professionals, entitats, col·lectius, equipament si administració.
  • Fomentar la reflexió propositiva i crítica dels indicadors que es fan servir per acompanyar, avaluar i finançar els projectes d’art aplicat a l’educació, la salut i la comunitat.
  • Generar xarxa i altres narratives en l’àmbit del territori català més enllà de Barcelona.

Jornades

 

  • Barcelona. Novembre 2021
  • Tarragona, Girona i Lleida. Juny – desembre 2022

 

Per més informació envia un correu a artibarri@gmail.com  

 

2021

Al Maig del 2021 es va realitzar la primera Àgora oberta de les Arts Comunitàries, amb una participació ben diversa de professionals d’arreu del territori català. Es va organitzar conjuntament amb el Festival FACCC a la Fabra i Coats, amb l’objectiu de repensar i avaluar la salut de l’ecosistema de les arts comunitàries.

Es va debatre entorn la necessitat d’estar o no més associats i en xarxa, de la multiplicitat d’enfocaments que hi ha sobre les arts aplicades a l’educació i la comunitat segons la trajectòria de cada entitat. Es van obrir altres temes que han quedat tots recollir en la relatoria gràfica feta per la Clàudia Barberà de l’Associació Nadir .